ШНЕКИ ДЛЯ ЗЕРНА

Величезна кількість шнекового обладнання застосовується в сільськогосподарській галузі, але не менш популярним є шнек для зернової продукції, який активно використовується для подачі зерна.

Особливості роботи шнека для зерна

Дуже зручний у плані завантаження зерна в зернові автомобілі, залізничні вагони, а також для розвантаження та завантаження сховищ пересувний шнек. Має така конструкція шасі з автомобільними шинами, що дуже зручно та просто у пересуванні на різні місця. Привід розташовується посередині конструкції, що добре розподіляє вагу шнека, покращує його маневреність та можливість експлуатації.

Використовуються зернові шнеки для наступних видів робіт:

  • внутрішньоскладське переміщення зернової культури;
  • навантаження зерна у вантажний транспорт, залізничні вагони;
  • завантаження та розвантаження зерна з накопичувального силосу або в нього;
  • подача очищеного зерна на фасування.

Мають шнеки нескладну конструкцію, складний корпус із секцій, що дуже зручно при поломці, коли потрібна заміна у певному місці, досить просто прибрати одну секційну зону. Кут нахилу шнеків може змінювати до 45˚, залежно від побажання Замовника та умов експлуатації.

Переваги шнеків

Найголовнішою особливістю цього обладнання є простота в експлуатації, до того ж важливо відзначити ряд інших переваг:

  • точно витримана геометрія при розробці та виготовленні;
  • довгий термін служби та якість матеріалів;
  • балансування шнека, за рахунок чого вдається продовжити термін служби підшипникової опори, а також збільшується термін роботи;
  • мобільність пристрою – колеса можуть проходити на будь-яких нерівних поверхнях.

Конструкція зернового шнека та технічні параметри

Основними частинами конструкції шнека для зерна є труба (він же корпус), шнек (гвинт, що обертається), опори мул колеса і привід. Найчастіше корпус транспортера має циліндричну форму, але деякі використовують у вигляді відкритого жолоба. Ущільнення використовуються для запобігання забрудненню підшипників продуктом.

Продуктивність шнека залежить від швидкості обертання, тому її легко підібрати, використовуючи редуктор із необхідним передатним числом. Потужність електродвигуна залежить від габаритів гвинта, обсягу продукції, що транспортується, і швидкості її транспортування. Залежно від розмірів шнека для зерна корпус може бути виконаний з суцільного зігнутого листа або окремих металевих секцій, з’єднаних між собою. Найчастіше матеріалом корпусу є оцинкований матеріал.

Конструкція транспортера зроблена таким чином, щоб максимально подолати силу тертя. Це досягається за допомогою того, що головний елемент має цільну форму, яка перешкоджає зіткнення обертів гвинтової поверхні, що зменшує енерговитрати.

Основні технічні характеристики даного обладнання представлені у таблиці:

НайменуванняТехнічні характеристики
Довжина шнека, м9,411,012,514,015,517,018,6
Продуктивність, т/год7050/7070
Діаметр шнека, см20,320,2/17,720,3
Висота макс., м4,95,58,69,610,711,912,8
Відстань до рами, м2,63,74,31,8
Потужність, кВт6,65,9-7,46,6-8,87,4-10,311,0

Наша організація є виробником шнеків для зерна і наші фахівці допоможуть з вибором певної моделі, або зроблять замовлення за кресленнями Замовника. Ми маємо доступні ціни, виготовляється все обладнання на сучасних та якісних верстатах. До того ж для виробництва шнека для зерна використовується лише якісний та міцний матеріал, який прослужить дуже довгий час.