ФІЛЬТРИ ФОВ, ФІП, ФСУ

Основне завдання фільтрів ФОВ, ФІВ, ФСУ полягає в очищенні від завислих частинок, які присутні у воді та шкодять. Дані фільтри, які виробляються нашою організацією, мають різноманітність дренажно-розподільчих систем. Також мають не один варіант покриття для корозійного захисту. І плюс до всього запороно-регулююча арматура фільтрів також має низку різноманітності.

ФОВ (вертикальний освітлений фільтр) дуже популярний, тому що він не тільки здатний очистити воду, але й упоратися з такими шкідливими речовинами, як залізо та марганець.

Вода під зазначеним тиском надходить у даний фільтр на очищення, де проходить через шар зернистого матеріалу, що фільтрує. Механічним домішкам не дає далі пройти завантаження, що фільтрує, а освітлена частина проходить далі збірно-розподільчою системою. Даний вид фільтра експлуатується лише у закритому приміщенні, де температура в межах норми (+).

ФСУ (фільтр сорбційний вугільний) видаляють розчинені органічні сполуки, різного роду забруднення та мікроелементи типу фенолів, вуглеводнів, пестицидів та інші залишки від важких елементів. Також цей фільтр дозволяє дехлорувати воду шляхом відновлення окислювачів. Фільтруючою середовищем цього типу фільтра виступають промислові адсорбенти типу активованого вугілля.

ФІП (іонітний паралельноточний фільтр) спрямований головним чином усунення іонного забруднення води. Даний фільтр відмінно справляється з видаленням з води катіонів жорсткості Мg2+ і Са2+, іонів та інших важких металів, при якому змінюється іонний склад води, але залишається сумарна кількість зарядів, а також знесолює воду.

Основні типорозміри фільтра ФОВ, ФІП, ФСУ:

НайменуванняФОВФСУФІПу (I ступінь)
Діаметр, м1; 1,2; 1,4; 2; 2,6; 3; 3,41,2; 20,45; 0,7; 1; 1,2; 1,4; 2; 2,6; 3; 3,4
Тиск, МПаДо 0,6
Продуктивність, м³/год8; 16; 18; 34; 58; 75; 901,0; 2,6; 3,5; 7; 14; 28; 50; 65; 6010; 20; 46; 50; 80; 130; 180; 220

Кожен фільтр є циліндричний апарат, але має під кожен типорозмір свою висоту і габарити. В основному матеріалом такого фільтра є листова сталь. Такого плану фільтри часто використовують у технологічних схемах водопостачання, вони забезпечують підготовку води для електростанцій, а також є важливою частиною опалювальних та промислових котелень.

ПП Яготинський механічний завод приймає замовлення на розробку та виготовлення промислових фільтрів.