Фільтри пастки ФО

Фільтри пастки ФО іноді просто необхідні, щоб уникнути попадання фільтруючих частинок в обладнання при наступних стадіях фільтрації. Якщо матеріал, що фільтрує, вийде і потрапить у наступне обладнання, то це може призвести до його виходу з ладу, а воно може бути дуже дороге. Плюс до всього, такий вихід фільтруючих елементів може призвести до втрат завантаження великої вартості. Дані фільтри в основному не завадять у разі виникнення несправностей дренажної конструкції або інших факторів, які пропускають елемент, що фільтрує, з фільтра.

По суті такий фільтр просто видаляє з вже очищеної води деякі фільтруючі елементи, які потрапили туди при її обробці. Як фільтруючі елементи, які уловлюються ФО, а також іншими елементами, що потрапляють до нього, служать вугілля, іонообмінна смола, пісок і т.д.

Дані фільтри переважно використовують на конденсатоочситках електростанції та інших водних установках.

Основні різновиди та параметри ФО наведені в таблиці:

НайменуванняТиск, МПаПродуктивність, м3/чМаса, кг
ФО-0,2-1,01150146,1
ФО-0,3-1,0270226,3
ФО-0,4-1,0450357
ФО-0,45-1,0900479

Невибагливість таких уловлювачів полягає в тому, що з їхнього корпусу можна витягти матеріал, що фільтрує, і помістити його назад у фільтр. Так виключаються його втрати і при цьому заощаджується витрата на нього.

Являє собою фільтр уловлювач сталевий корпус, матеріалом якого може бути як вуглецева сталь, так і нержавіюча сталь. За бажанням Замовника наші фахівці зможуть виконати такий фільтр з нержавіючої сталі. Складові частини фільтра пастки складаються з:

  • циліндричного корпусу;
  • тримача;
  • патрубка;
  • різних фільтроелементів.

Встановлювати фільтр пастки можна як у горизонтальному, так і у вертикальному положенні, залежно від ділянки трубопроводу. Корпус та внутрішня поверхня фільтра мають корозійно-стійке покриття.

Конструкцію фільтра пастки можна погодити з нашими фахівцями, але обов’язково виготовлення проводитиметься згідно з кресленням. Можна за бажанням замовити і такі додаткові елементи конструкції даного фільтра: штуцера, віконце,   повітряник та ін, але в обов’язковому порядку все має бути задокументовано.

Принцип дії фільтра пастки ФО має на увазі наступне: очищена після фільтрації (що пройшла іонітний фільтр) вода під тиском потрапляє в камеру фільтра пастки. Далі вона просто проходить через елементи, що фільтрують, і здійснюється виведення води з камери. Фільтроелемент, у свою чергу, затримує фільтруючі елементи, далі вже слідує його промивання. Іоннообмінна смола потроху накопичується на фільтруючому елементі, а вірніше його поверхні, збільшуючи гідравлічний опір. Все це призводить до перепадів тиску, а коли перепад тиску буде критичним, то фільтр пастка відключається для очищення та промивання. Коли пастка відключається, забруднення видаляється, фільтроелемент слід добре промити і очистити, потім встановити знову назад для роботи. Буває й таке, що потрібний і безперервний процес роботи системи, тоді застосовується байпасна лінія. Промивання при цьому розкладі здійснюється зворотним струмом води.

ПП Яготинський механічний завод виробляє тільки якісне обладнання з хороших матеріалів та на якісному обладнанні, тому замовити фільтр пастку можна сміливо і без будь-яких ризиків. Усі розрахунки та консультацію перед замовленням можуть надати спеціалісти, які допоможуть у виборі типу пастки.