СКЛАДНІ МІШАЛКИ ПІД ЄВРОКУБ

Деколи виникає необхідність перемішування речовини в резервуарах, які мають вузьку горловину. У цей роз’єм, звичайна мішалка може не пролізти, а якщо замішувати самому, ефективність перемішування буде не особливо гарною. Для цієї функції застосовують доладну мішалку, а найчастіше вона експлуатується в спеціальному резервуарі, як єврокуб, який є ємністю кубічної форми, що має в основному ємність 1000л і зроблену з пластичного матеріалу. Через малу вагу його зручно переміщати та транспортувати.

Приналежність складної мішалки

На вигляд доладний тип обладнання нагадує просту мішалку, яка особливо нічим не відрізняється від інших. Але відмінні її риси у цьому, що лопаті перебувають у спокійному становищі, не розкриваються до певного моменту, коли мішалку приводять у дію. Це дозволяє опускати вал у будь-який бак, цистерну, резервуар, де звичайна мішалка не здатна пройти через непрохідність імпелера.

Коли на мотор-редуктор йде напруга, відбувається обертання валу, при якому лопаті завдяки інерційній потужності розправляються і переходять у горизонтальне положення, ось і власне відбувається перемішування речовини.

В основному застосовують такий тип обладнання при розмішуванні взаєморозчинних рідин, які при змішуванні не утворюють піну і не мають підвищеної в’язкості. Завдяки такій конструкції вдається перемішувати грубу емульсію, розчини та суспензію.

Структура та робота складного типу мішалки

Механізм обладнання цікавий, а головною складовою є вал, який обладнаний хрестовиною з лопатями. Якщо його позиція не має руху, то лопаті закриті, а це сприяє опусканню мішалки всередину єврокуба або іншого резервуару.  Типова будова обладнання складається з:

  • рама, яка сприяє встановленню на резервуар;
  • привідна мішалка;
  • пускач.

Особливістю такого змішувального пристрою може служити багатоярусна конструкція, яка краще справлятиметься з роботою, враховуючи висоту бака, тому що нижнього рівня лопат не завжди достатньо. На валу є один – два пропелери, який має 4 лопаті, що складаються. Дане обладнання складається з валу, на одному кінці якого кріпиться імпелер, а з протилежного приводу обладнання, закріпленого приєднувальними фланцями. Матеріалом для виготовлення найчастіше є сталь, але бувають мішалки, які виготовляють із поліпропілену та ПВХ.

Для утворення турбулентного потоку, який певною мірою може покращувати інтенсивність під час змішування, структуру виробу можна змінити. Потужність приводної частини прораховується індивідуально, оскільки потрібен облік діаметра, кількості оборотів, і речовини, котрій призначається устаткування.

Параметри типів складного типу мішалок наведено у таблиці:

Діаметр мішалки, ммКількість обертів, мін-1Потужність, кВт
25095-3000,17 – 0,75
35070-2200,3 – 1,5
45055 – 1700,55 – 2,2
50050 – 1501,1 – 3,0

      Застосування

Широко використовуються тип мішалки складаного виду у всіх галузях, де на підприємстві задіяний єврокуб, в основному обладнання використовується:

  • на лакофарбовому виробництві – при виготовленні рідинної лакофарбової суспензії;
  • в харчовій галузі – при змішуванні соків та напоїв;
  • у фармацевтичному виробництві – при виготовленні рідких ліків, фізрозчинів;
  • у нафтовій галузі – при змішуванні нафтових продуктів.

Наші спеціалісти ПП ЯМЗ допоможуть підібрати за всіма параметрами та умовами необхідну конструкцію мішалки для єврокубу, враховуючи всі особливості її експлуатації.