РЕЗЕРВУАРИ ДЛЯ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ

У харчовій промисловості використовуються резервуари різної форми та розмірів. Місткісні судини можуть бути як відкритого типу, так і повністю герметичними. Наповнювати таку ємність можна різними речовинами, необхідними виготовлення продуктів.

Типи ємностей, особливості призначення

Резервуари в харчовій галузі застосовуються для зберігання та виготовлення продуктів та рідин. Завдяки зберіганню продуктів у таких ємностях, у продукт не потрапляють сторонні предмети, гризуни, зберігається якість, а також цистерна чудово захищає від   впливу вогкості та плісняви.

Їх можна розділити на такі типи:

  • резервуари, які можна пересувати, а також стаціонарні ємності;
  • розташування ємностей у горизонтальному або вертикальному положенні;
  • за товщиною може бути одностінним або термоізольованим;
  • відкритими або закритими.

Конструкція та виготовлення

Найчастіше ємність для харчової галузі виготовляють із високоякісної сталі, вона вважається найбільш практичною та довгослужбовою. Бувають резервуари з поліпропілену, але особливої ​​якості і довготривалої роботи вони не мають. Товщина такої ємності становить не менше 30мм, а марки сталі застосовують в основному AISI304, 430, 316L, 08Х18Н10, 08Х17 і т.д., таку сталь називають харчовою.

Найкраще для певного продукту підібрати окрему марку сталі з додаванням домішок. Аустенітна найкраще зберігає молочні та сирні вироби, пиво. З додаванням молібдену використовують резервуари для збереження консервів та соків, тому що у нього нейтральне відношення до діоксиду сірки, що міститься в їжі. Для легкого очищення після випікання найкраще підходить листова нержавіюча сталь і т.п.

Місткість може бути як зовні, так і всередині приміщення, тому що вони мають досить хорошу герметичність (закритий тип), а також корозійну стійкість. Щоб підвищити функціональність резервуари укомплектовують сходами, приймачами, техмайданчиками тощо. До того ж ємності бувають доповнені різного виду мішалками, системами обігріву та охолодження тощо.

Застосування харчових резервуарів

Завдяки високим технічним показникам та санітарно-гігієнічним нормам матеріалу такі резервуари з нержавіючої сталі застосовують у виробництві:

  • молочні продукти;
  • квасу;
  • у виготовленні соків та пюре, в тому числі і для дитячого харчування;
  • напої, що містять алкоголь: пиво, вино, солод та ін.

Переваги використання даних резервуарів

Основними плюсами використання таких баків є:

  • гігієнічна схильність поверхні до бактерій, верхній шар не дає їм розмножуватися і не вбирає запахи;
  • технологічні особливості у зручності використання;
  • за резервуарами зручно доглядати, вони просто миються, не піддаються корозії, завдяки певному шару, який не стирається з часом.

Наша організація може виготовляти як резервуари стандартної форми, так і збірні ємності за окремим проектом. Виготовлення ємності Яготинським механічним заводом несе повну безпеку щодо здоров’я людини, до того ж ємність має гігієнічну та біологічну схильність у контакті з продуктами, має відмінну міцність, стійкість до корозії та прослужити чималий час.

Основним показником, який може впливати на вартість виробу, є його складність у виготовленні. ПП ЯМЗ має висококваліфікованих працівників, спеціальне обладнання для виготовлення виробу, а також зварювальне обладнання високої якості та точності.