У харчовій промисловості використовуються резервуари різної форми та розмірів. Місткісні судини можуть бути як відкритого типу, так і повністю герметичними. Наповнювати таку ємність можна різними речовинами, необхідними виготовлення продуктів.
Резервуари в харчовій галузі застосовуються для зберігання та виготовлення продуктів та рідин. Завдяки зберіганню продуктів у таких ємностях, у продукт не потрапляють сторонні предмети, гризуни, зберігається якість, а також цистерна чудово захищає від впливу вогкості та плісняви.
Їх можна розділити на такі типи:
Найчастіше ємність для харчової галузі виготовляють із високоякісної сталі, вона вважається найбільш практичною та довгослужбовою. Бувають резервуари з поліпропілену, але особливої якості і довготривалої роботи вони не мають. Товщина такої ємності становить не менше 30мм, а марки сталі застосовують в основному AISI304, 430, 316L, 08Х18Н10, 08Х17 і т.д., таку сталь називають харчовою.
Найкраще для певного продукту підібрати окрему марку сталі з додаванням домішок. Аустенітна найкраще зберігає молочні та сирні вироби, пиво. З додаванням молібдену використовують резервуари для збереження консервів та соків, тому що у нього нейтральне відношення до діоксиду сірки, що міститься в їжі. Для легкого очищення після випікання найкраще підходить листова нержавіюча сталь і т.п.
Місткість може бути як зовні, так і всередині приміщення, тому що вони мають досить хорошу герметичність (закритий тип), а також корозійну стійкість. Щоб підвищити функціональність резервуари укомплектовують сходами, приймачами, техмайданчиками тощо. До того ж ємності бувають доповнені різного виду мішалками, системами обігріву та охолодження тощо.
Завдяки високим технічним показникам та санітарно-гігієнічним нормам матеріалу такі резервуари з нержавіючої сталі застосовують у виробництві:
Основними плюсами використання таких баків є:
Наша організація може виготовляти як резервуари стандартної форми, так і збірні ємності за окремим проектом. Виготовлення ємності Яготинським механічним заводом несе повну безпеку щодо здоров’я людини, до того ж ємність має гігієнічну та біологічну схильність у контакті з продуктами, має відмінну міцність, стійкість до корозії та прослужити чималий час.
Основним показником, який може впливати на вартість виробу, є його складність у виготовленні. ПП ЯМЗ має висококваліфікованих працівників, спеціальне обладнання для виготовлення виробу, а також зварювальне обладнання високої якості та точності.
{:uk}Одним із профільних напрямків діяльності ФІРМИ "ТМА" є розробка конструкторської документації та виготовлення частин корпусів,…
{:uk}ПП "Яготинський механічний завод" візьме на себе зобов'язання з виготовлення як стандартного, так і нестандартного…
{:ru}История создания и деятельности Яготинского механического завода. Идея создания Яготинского опытно-механического завода и его функционирования…
{:uk}Шків - це колесо, яке по свєму зовнішньому краю забезпечене поглибленням або ободом. Він є…
{:uk}Ролики часто застосовуються в промисловості на різних вузлах та агрегатах. Адже завдяки своїй структурі і…
{:uk}Втулка являє собою деталь циліндричної або конусоподібної форми, вздовж осі якої є отвір, який служить…